Civic type R R3

Všetko v súvislosti s amatérskymi aj profesionálnymi automobilovými pretekmi (vrchy, okruhy, slalomy,...)

Moderátori: HC_team, k3ksik, Moderátor, Admin, HC Team

babo
Dátum registrácie: 26.04.2007, 22:38
Garáž (1)

Civic type R R3

Príspevok od používateľa babo »

Takze ako sme sa bavili pod IMPA RALLY, exituje uprava civicu type r 8g (FN2) v R3.

Tiez som sa az nedavno dozvedel, co to R3 znamena. Vedel som, ze len tie auta jazdia A-ckovu triedu RALLY (u nas sa jazdi hlavne N-ko a A-cko).

R3 je konkretne specifikacia. To znamena, ze motor ma az 260ps (samorejme atmosfericky, ide o triedu A-2000) a auto ma sekvencnu prevodovku, Samozrjeme kopec dalsich uprav (BREMO 4 piesty v predu a 2piesty v zadu, ohlins podovozok, upravenu torzku s integrovanym stabikom, inu spojku, samosvor, riadenie prerobene na hydrauliku, ...), ako vzdy v rally vsetko musi byt homologizovane a je to v podstate tovarenska uprava.

najznamejsi zastupci su momentalne CTR R3 a Clio R3 (kedze su to aj posledny bojovnici v dvojlitrovych atmo HH).

Pre HONDU robi v podstate tovarensku upravu taliansky JAS MOTORSPORT. Cena specialu je samozrejme astronomocika, myslim, ze zacina tak na 75-80k EUR :)

JAS ale predava diely aj zvlast.

V CR jeden chalan (znamy ako Kaufi) ma original JAS vyfuk komplet (zvody, catback). Totalne zavodny a je to neskutocny rachot (99% ludi by sa zblaznilo, keby taky vyfuk malo, vratane mna). Ale jemu sa paci a hlavne funguje dobre. Velky narast krutaku v strednych otackach nad 5000 (aj ked tam to clvoek az tak nevyuzije, lebo na okruhu je aj tak stale nad 6000). Cena bola vysokanieco medzi 3-4k EUR.

Cize cokolovek sa da z toho specialu R3 vlastne kupit, ale je to extremne drahe :)

Prispevok upravil:majo
Používateľov profilový obrázok
M&R
HC Team
Dátum registrácie: 06.01.2007, 12:25
Garáž (1)

Príspevok od používateľa M&R »

Za 80000 ,-euro mam nove GT-R zo zarukou v EU specifikacii :) .

Popripade 65000,- z USA to len na porovnanie :) .

Ale tej cene sa necudujem ked nova Fabia WRC v roku 2004 stala nejakych 20 milionov korun ceskych.(udaj z AUTO katalogu CZ 2004 a ine zdroje).
Proste special je special :) .
Naposledy upravil/-a M&R v 31.07.2009, 20:03, upravené celkom 1 krát.
babo
Dátum registrácie: 26.04.2007, 22:38
Garáž (1)

Príspevok od používateľa babo »

jj, cena je sialena :) Presne ako pises, special je special, hlavne tovarensky. A ono sa tymto nebude dat jazdit nikde mimo zavodov, ze ano, uz len pohnut sa kvoli tvrdej spojke... :D

Teraz nova Fabia bude jazdit tu nizsiu triedu ms rally. Tiez 4x4, ale slabsie diferaky, motor atmo (podla S2000)... Kamos sa v tom na predvadzacke pre novinarov viezol na Bohemke. Hovoril, ze neuveritelne, rozsirene to auto celkom dobre vyzera (beznu fabiu ja nemusim) a hlavne to funguje :)

Cena je tam ale este daleko vyssia, ako u R3 :) Za peniaze sa da ale postavit zavodak zo vsetkeho (vsak SX4 jazdilo minuly rok WRC, co je pre mna uplnou zahadou :D :) )
Napísať odpoveď